Basiscursus (balans)ventilatie 

In deze cursus van een dag krijgt u algemene informatie over ventilatietechnieken. De lesstof is bedoeld voor alle betrokken partijen uit de bouwkolom, waaronder architecten, bouwkundigen, installatieadviseurs, woningbeheerders en ontwikkelaars.
In de cursus worden de basisprincipes van het ventileren, de verschillende ventilatiesystemen en de regels in het bouwbesluit met betrekking tot woningventilatie behandeld.

In de cursus komt onder andere aan de orde:

  • De basisprincipes van bestaande en nieuwe ventilatiesystemen;
  • De regels voor woningventilatie in het Bouwbesluit;
  • De ontwikkeling van een ontwerp voor een ventilatiesysteem en bijkomende facetten, waaronder de selectie van systeemonderdelen;
  • Aandachtspunten bij het installeren en beheren van een ventilatiesysteem;
  • Maken van een voorlopige systeemkeuze, passend bij de situatie en de klantwens;
  • Voordelen, nadelen en aandachtspunten bij het ontwerpen van een ventilatiesysteem.

De basiscursus is onderdeel van een cursusreeks op het gebied van ventilatie voor woningen die is opgebouwd uit een basiscursus en aanvullende verdiepingscursussen. Na het volgen van de basiscursus met één of meerdere vervolgcursussen, is de deelnemer in staat om deel te nemen aan het door CITO ontwikkelende examen Ventilatie Woningen. Met dit diploma bent u vakbekwaam voor de certificering door een CI van de VentilatiePrestatieKeuring voor woningen, scholen en kinderdagverblijven.

De basiscursus is een eendaagse cursus en kost € 525,- pp excl. btw. Deze cursus wordt op verzoek als incompany gegeven. Inhoud en duur kunnen dan worden aangepast op de wensen van de opdrachtgever.
Er is geen open inschrijving beschikbaar.